Доступність посилання

ТОП новини

Литвин спростував повідомлення про збір підписів щодо призначення його спікером


Володимир Литвин
Володимир Литвин
Колишній голова Верховної Ради, народний депутат Володимир Литвин спростував повідомлення про те, що у Верховній Раді нібито збирають голоси під його обрання новим спікером парламенту. В ефірі Радіо Свобода Литвин також назвав «абсолютною маячнею» інформацію про те, що він начебто мав зустріч із новообраним президентом України Петром Порошенком стосовно можливості повернення у крісло спікера.

Володимир Литвин також зазначив, що питання переобрання нинішнього складу парламенту України є відкритим. З одного боку, Литвин визнає, що після перемоги Майдану ставлення суспільства до чинної Верховної Ради є дуже критичним. З другого боку, екс-спікер констатував: нинішній депутатський корпус, «пересиливши себе, пересиливши страх», все-таки усунув із посади Віктора Януковича, ухвалив рішення, конче необхідні для стабілізації становища в Україні.

Якщо все-таки цей парламент переоберуть, у наступному скликанні законодавчого органу, на думку Литвина, залишиться 20 відсотків нинішніх народних депутатів.

Раніше на своїй сторінці у «Фейсбуці» журналіст Віктор Шлінчак повідомив, нібито «під обранням нового голови парламенту (Володимира Литвина) є 265 голосів». «Зі списком цих депутатів Литвин буде зустрічатися з Порошенком – і від цієї розмови буде залежати дуже багато…» – йшлося у дописі.
XS
SM
MD
LG