Доступність посилання

ТОП новини

Наступ на ЗМІ в Україні триває, журналісти залишаються головною мішенню – ОБСЄ


Дуня Міятович
Дуня Міятович
Представник ОБСЄ зі свободи преси Дуня Міятович засудила продовження нападів і подальше жорстоке поводження з журналістами на сході й півдні України.

«Вороже щодо медіа середовище в Україні залишається предметом серйозного занепокоєння, оскільки напади на журналістів тривають», – заявила Міятович.

Міятович закликала відповідальних за насильство щодо журналістів припинити такі дії. «Немає честі в тому, щоб придушувати вільні і об’єктивні голоси», – наголосила вона.

2 червня в Сімферополі так звана «кримська самооборона» затримала і побила журналіста Сергія Мокрушина і режисера Владлена Мельникова, які працюють у Центрі журналістських розслідувань. Після кількох годин тортур, йдеться в заяві представника ОБСЄ, їх відвезли до міліції, де їх звільнили без висунення звинувачень і пояснення причин затримання.

Крім того, 2 червня група озброєних осіб захопила в Донецьку редакторів видань «Донбас» і «Вечірній Донецьк» Олександра Брижа і Леоніда Лапу. Бойовики погрожували журналістам і вимагали змінити редакційну політику на користь угруповання «Донецька народна республіка», яку українська влада визнала терористичною. Згодом журналістів відпустили.
XS
SM
MD
LG