Доступність посилання

ТОП новини

Расмуссен: незаконні дії Росії в Україні є викликом для Європи


Андерс Фоґ Расмуссен
Андерс Фоґ Расмуссен
«Безвідповідальні й незаконні дії» Росії в Україні є серйозним викликом «Європі загалом, вільній і мирній», заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен.

«Росія показала, що готова використовувати силу, щоб змінити кордони, щоб відтворити розділові лінії в Європі і дестабілізувати суверенні держави для досягнення своїх геополітичних цілей. Дії Росії загрожують стабільності й безпеці всього євроатлантичного регіону, і ми повинні ретельно враховувати як короткострокові і довгострокові наслідки для нашого альянсу», – сказав Расмуссен у Брюсселі на початку дводенної зустрічі міністрів оборони із 28 країн альянсу. На цій зустрічі обговорюють можливість створення постійної військової бази в Східній Європі у відповідь на російську загрозу.

Відкриваючи зустріч комісії НАТО-Україна, Расмуссен вкотре повторив, що НАТО «продовжує підтримувати» територіальну єдність України.

Він також вкотре закликав Росію відвести війська від кордону з Україною і перестати підтримувати озброєних сепаратистів на сході України.
XS
SM
MD
LG