Доступність посилання

ТОП новини

Три багатодітні родини втекли з Донеччини й оселилися в Запоріжжі


Три багатодітні родини втекли з Донеччини й оселилися в Запоріжжі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:53 0:00
Родини з Донецька і Слов’янська, що приїхали в Запоріжжя цими вихідними, розповідають, що втікати доводилося «в екстремальних умовах»,

«Ми мешкали неподалік аеропорту. Тому постійні збройні сутички та постріли там нині не рідкість. Однак звикнути до такого неможливо. Я з трьома дітьми їхав до Запоріжжя автівкою, дружина везла ще 7 дітей потягом. Щохвилини ми зідзвонювалися. Тут нас зустріли гостинно, але ми приїхали в ніч, коли люди святкували випускні вечори в школах. Наші діти прокидалися від салютів і боялися що почалося бомбардування», – розповів батько дитячого будинку сімейного типу Олексій.

Три багатодітні родини поселили в корпусі санаторію одного з промислових підприємств, там нині мешкає 20 дітей. Одна з родин тікала зі Слов’янська.

«Нам, якщо так можна сказати, пощастило. Ми в п’ятницю вночі ще проскочили блокпост під Слав’янськом. Вже в суботу мені дзвонили знайомі, котрі хотіли покинути місто і говорили, що ані машини, ані міжміський транспорт не випускають. Збиралися швидко, тому забрали лише головне. У нас залишилося багато родичів в місті. Першочерговою метою було вивезти дітей», – розказала мати багатодітної родини Наталя Шевченко.

Місцеве населення ставиться до переселенців із розумінням і намагається всіляко допомогти. Такої гостинності до себе сім’ї не чекали. «Розумієте, ми вже відвикли бачити обличчя, які з щирим виразом хочуть допомогти. Люди от приходять, питають що нам треба, а ми вже звикли, що ті, хто до нас підходив вдома, можуть вчинити зло… Буквально в перший день нашого перебування у нас вже з’явилися друзі. Наші знайомі мали змогу і їхали за кордон. Ми ж не хочемо покидати Україну», – через сльози в розмові зізналася мати дитячого будинку сімейного типу з Донецьку Валерія.

Втім харчування залишається головною проблемою, тому переселенці раді допомозі місцевого населення.
XS
SM
MD
LG