Доступність посилання

ТОП новини

Янукович, Азаров, Клюєв і Курченко оскаржили санкції ЄС у суді – ЗМІ


Віктор Янукович і його син Олександр
Віктор Янукович і його син Олександр
Колишній президент України Віктор Янукович, його сини і шестеро інших колишніх високопосадовців, що фігурують у чорному списку Європейського союзу, подали позови на рішення ЄС про заморожування їхніх активів, повідомляє EUObserver.

За інформацією видання, до суду також звернулися колишній прем’єр-міністр Микола Азаров, його син Олексій, колишній голова адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат, бізнесмен Сергій Клюєв, бізнесмен Сергій Курченко і колишній заступник голови адміністрації Андрій Портнов.

Позови були подані в період з 29 квітня по 15 травня.

Крім того, четверо громадян України, які потрапили до чорних списків, написали до Ради ЄС письмові запити для отримання доказів, що також може свідчити про наміри подання ними позовів. Це колишній генеральний прокурор України Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава СБУ Олександр Якименко та екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, заявляє видання.

ЄС 5 березня заморозив активи 18 українських громадян, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів та причетності до порушень прав людини в Україні.
XS
SM
MD
LG