Доступність посилання

ТОП новини

Коваль: українські літаки, що залишились у Криму, можуть використати для провокацій


Михайло Коваль
Михайло Коваль
Виконувач обов’язків міністра оборони України Михайло Коваль підтверджує інформацію про можливе використання українських літаків, які залишилися в Криму, для вчинення провокацій. Про це Коваль сказав на прес-конференції після завершення засідання комісії Україна-НАТО.

За його словами, зараз на території Криму, а саме на авіабазі «Бельбек», перебуває вісім літаків МІГ-29 у боєздатному стані.

«Це літаки з українськими упізнавальними знаками Збройних сил України. І сьогодні вночі ми отримали інформацію про те, що ці літаки почали активно готувати з провокативною метою – використання їх на сході нашої держави з метою показати, як ЗСУ завдають удар по цивільному населенню», – повідомив Коваль.

За його словами, російській стороні відомо про те, що українська влада володіє цією інформацією.

Коваль також ствердно відповів на питання стосовно участі на боці незаконних збройних груп представників Чечні.

«Доказів чимало, наші військовослужбовці захоплюють полонених, і ви нещодавно бачили інтерв’ю Кадирова, біля якого стояли два нібито журналісти, які були захоплені з переносним зенітно-ракетним комплексом в районі Краматорська», – зауважив Коваль.

В.о. міністра оборони повідомив, що все документується і накопичується для майбутнього судового процесу, який Україна розпочне по відношенню до тих, «хто розпочав цю неоголошена війну на її теренах».
XS
SM
MD
LG