Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську правоохоронці відбивалися «до останнього патрона»


Луганськ – Вночі у Луганську управління Луганського прикордонного загону і військова частина Національної гвардії відбивали атаки проросійських бойовиків. Для прикордонників – це вже друга доба боїв. І управління Луганського прикордонного загону, і частина внутрішніх військ Національної гвардії розташовані неподалік житлових будинків.

Більше 300 озброєних бойовиків штурмували військову частину в Луганську, де базується міліцейський полк патрульно-постової служби Національної гвардії України.

Під час 10-годинного протистояння повністю знищений у вогні автомобільний парк та приміщення штабу, пошкоджена казарма. Нападникам вдалося захопити бронетранспортер, зброю, амуніцію. Про це інформує сайт Нацгвардії.

За свідченням очевидців, обстріл частини вівся з автоматів, кулеметів, гранатометів, мінометів, також працювали снайпери. Як повідомляє прес-служба Національної гвардії, бойовики стріляли в тому числі і з житлових будинків. Частина розташована в середині житлового кварталу.

Чи є серед постраждалих мирні жителі, не відомо. Але відомо що на місце бою виїжджали карети швидкої допомоги. А зі стріму, який вівся з під військової частини, зрозуміло, що серед нападників є поранені. Один чоловік був у важкому стані. За даними прес-служби Національної гвардії, серед нападників – близько 20 поранених та шестеро вбитих. Є поранені і серед військовослужбовців.

«Правоохоронці відстрілювалися, доки не використали весь боєзапас, бій вели до останнього патрона. Серед правоохоронців три бійці поранені», – інформує прес-служба Національної гвардії.

У Нацгвардії стверджують, що «особовий склад військової частини передислоковується у інше безпечне місце». Водночас російські засоби інформації повідомляють, що озброєні сепаратисти після захоплення частини «вишикували військовослужбовців на плацу, після чого розпустили по домівках».

Це вже не перший напад на частину Нацгвардії у Луганську. Минулого місяця цим же військослужбовцям вдавалося відбитися. Раніше був захоплений один із підрозділів частини, який базується також в Луганську, але в районі колишнього авіаційного училища штурманів. Тоді на територію зайшли родичі солдатів-строковиків і бійці Національної гвардії здалися.

Прикордонників продовжують обстрілювати

Ввечері 3 червня поновилися бої поблизу управління Луганського прикордонного загону в кварталі Мирному. Озброєні прихилники угруповання ЛНР продовжили обстрілювати базу прикордонників. Було повідомлення, що бойовики будуть намагатися увірватися до частини за допомогою автомобіля, який начинили вибухівкою.

Уночі велася інтенсивна стрілянина з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Інформації про те, щоб нападники захопили базу прикордонників, немає. Прес-секретар Луганського прикордонного загону Олександр Трохимець, який перебуває у середині будівлі, на телефонні дзвінки поки що не відповідає.

Значна частина місцевих жителів покинула прилеглі будинки, адже бійці ЛНР ведуть вогонь по прикордонникам безпосередньо із цих будинків.

У Луганську очікують авіаудару

Керівники озброєного угруповання ЛНР стверджують, що по обласній адміністрації 2 червня український літак завдав авіаудар. Луганськом постійно ходять чутки про можливі бомбардування та зачистку міста від терористів. На підприємствах громадян раніше відпускають додому.

Над містом іноді звучить сигнал тривоги. В цьому випадку, як пояснили Радіо Свобода в службі «101», не можна виходити на вулицю, а краще залишатися у приміщені. В ідеалі – знайти бомбосховище, додала диспетчер. У службі розповіли, що сирену включатимуть, коли до міста наближатимуться військові літаки.

Водночас у Луганську розклеїли оголошення від імені прес-служби ЛНР з рекомендаціями, згідно з якими під час звучання сирени не можна перебувати у житловому, або іншому приміщені, а потрібно знайти спеціальне укриття.

Перелік таких місць опубліковано на сайті Луганської міськради. Але до прийому людей вони готові далеко не всі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG