Доступність посилання

ТОП новини

Дещиця: Росіє, забери своїх терористів додому


Росія є єдиною силою, здатною упередити продовження насильства на сході України. Про це у розміщеній на англомовному сайті Радіо Свобода статті під назвою «Росіє, забери своїх терористів додому» написав виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

«Якщо Росія хоче припинити насильство, це можна зробити так: повернути своїх терористів додому і не надсилати нових. Але Росія лицемірно заохочує терор і водночас звинувачує в ньому Україну», – наголошує Дещиця.

До українського уряду далі лунають заклики «бути добрим» до бойовиків і вести переговори з ними, наголошує очільник українського зовнішньополітичного відомства.

«Але хто вестиме переговори від їхнього імені? Ігор Гіркін, також відомий як Стрєлков, офіцер зовнішньої розвідки Росії, який дав наказ убивати українців і зараз закликає Росію вдертися в Україну? Або інші, подібні, підтримувані Росією, лідери терористів?» – риторично запитує Дещиця.

«Група» семи за підсумками саміту в Брюсселі 4 червня заявила, що готова посилити санкції щодо Росії, якщо заворушення на сході України не будуть взяті під контроль. У спільній заяві лідерів США, Канади, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії та Японії міститься заклик до Росії визнати результати виборів в Україні, завершити відведення військ від кордону з Україною, зупинити постачання зброї і використати вплив на озброєних сепаратистів для припинення насильства.
XS
SM
MD
LG