Доступність посилання

ТОП новини

Долю коштів, перерахованих українцями на армію, перевірить спеціальна комісія


Верховна Рада ухвалила постанову про створення Тимчасової слідчої комісії з питань перевірки використання коштів, перерахованих громадянами України, та видатків державного бюджету України, спрямованих на потреби Збройних сил. Це рішення підтримали 313 народних депутатів із 356, зареєстрованих у сесійній залі.

Спеціальна комісія повинна буде перевірити долю коштів, які українці перерахували в рамках програми «Підтримай українську армію» до спеціального фонду держбюджету в Міністерстві оборони та видатків держбюджету, спрямованих на потреби ЗСУ.

Також ТСК має витребувати у Міноборони щотижневі звіти про витрати цих коштів з метою перевірки законності даних витрат та встановлення їх доцільності і співвідношення до першочергових потреб ЗСУ. Крім того, ТСК має провести перевірку прозорості процедур держзакупівель, здійснених за процедурою закупівлі в одного учасника, що проводилося Міноборони.

За результатами перевірки комісія має надати звіт щодо використання коштів не пізніше тримісячного терміну з дня ухвалення цієї постанови.

Акція «Підтримай українську армію» стартувала усередині березня. За даними Міноборони, станом на 2 червня у рамках акції на рахунки міністерства від юридичних і фізичних осіб надійшло понад 128 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG