Доступність посилання

ТОП новини

Путін про події в Україні: ми не створювали цю кризу


Президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна не мала впливу на початок кризи в Україні.

«Наші європейські друзі, друзі зі Сполучених Штатів підтримали антиконституційне, збройне захоплення влади. От що сталося. Ми не створювали цю кризу. Ми були супротивниками такого перебігу подій», – заявив він в інтерв’ю французькій радіостанції Europe 1.

Володимир Путін зазначив, що не вважає дії Росії першопричиною кризи у її відносинах із Заходом. «Проблеми між країнами завжди є, особливо між такими великими, як Росія і США. Вони завжди були, але не думаю, що варто було доводити їх до якоїсь межі. Це не наш вибір. Я готовий до спілкування з будь-якими партнерами, зокрема і з президентом Обамою», – додав президент Росії.

Путін також зазначив, що саме США, а не Росія, «проводять найагресивнішу, найжорсткішу політику на захист власних інтересів». «Наших військ за кордоном майже немає – американські війська за кордоном усюди. Всюди, в усьому світі американські військові бази. І всюди вони беруть участь у вирішенні доль інших народів, перебуваючи при цьому за тисячі кілометрів від власного кордону», – заявив російський президент.

У четвер, 5 червня, Володимир Путін відбув із візитом у Францію, де візьме участь в урочистостях з нагоди 70-річчя від дня висадки союзників у Нормандії.
XS
SM
MD
LG