Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: окупанти в Криму почали переслідувати духовенство і прихожан УПЦ (КП)


Міністерство закордонних справ України висловлює занепокоєння у зв’язку з посиленням антиукраїнських дій у Криму, зокрема, у зв’язку з розгромом храму Покрови Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату.

«Не припиняючи утисків освітніх прав україномовних громадян України у Криму, репресій проти українських журналістів й усіх громадян, котрі незгоді з насильницькою та сфальсифікованою окупацією півострова Кремлем, російські окупанти розпочали масштабне гоніння і фізичне насильство проти духовенства й вірян Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату», – йдеться в коментарі, поширеному департаментом інформаційної політики МЗС України.

Українське зовнішньополітичне відомство наголошує, що 1 червня люди у формі російських казаків розгромили храм у Перевальному, розправилися з місцевими жителями, серед яких були жінки і діти.

«Такі злочини з боку російських окупантів створюють реальну загрозу для життя і безпеки священнослужителів Кримської єпархії, членів їхніх сімей, а також прихожан. Російська влада несе повну відповідальність за порушення основоположних прав і свобод населення Криму», – наголошується в коментарі.

У селищі Перевальному вранці 1 червня люди у формі російських казаків з нагайками і бітами розгромили храм Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ (КП), а також не пустили прихожан до церкви, перегородивши їм дорогу, і пошкодили їм автомобілі. Церква розташована на території української бригади берегової охорони, яку після анексії Криму захопили російські військові підрозділи.
XS
SM
MD
LG