Доступність посилання

ТОП новини

Британський прем’єр закликав Путіна працювати з Порошенком


Володимир Путін (л), Дейвід Камерон
Володимир Путін (л), Дейвід Камерон

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон заявив президенту Росії Володимиру Путіну, що Москва повинна припинити втручатися в українські справи і працювати з обраним президентом Петром Порошенком.

Виступаючи після зустрічі лідерів двох країн у Парижі, Камерон сказав, що дав Путіну ясно зрозуміти: дипломатичне вирішення української кризи можливе, якщо Росія допоможе врегулювати ситуацію.

За його словами, нинішня ситуація є неприйнятною і це «має змінитися» «Нам потрібно, щоб росіяни визнали нового президента України і працювали з ним. Нам потрібна деескалація, ми повинні зупинити зброю і людей, які перетинають кордон України й Росії», – наголосив Камерон.

Днем раніше Великобританія звинуватила Росію в розпалюванні кризи на сході України в поєднанні з потоком дезінформації і закликала Москву вплинути на проросійських сепаратистів, щоб вони припинили конфлікт з проурядовими силами.

Коментуючи підсумки зустрічі Путіна з Камероном, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що обговорювалася тема пожвавлення російсько-британського діалогу, який перебуває в замороженому стані. Значну увагу приділили пошукам шляхів врегулювання ситуації на Україні, сказав Пєсков.

Як раніше повідомляли російські ЗМІ, зустріч Камерона і Путіна почалася без рукостискання.

XS
SM
MD
LG