Доступність посилання

ТОП новини

Світові лідери переконуватимуть Путіна визнати Порошенка


Путін прибуває на зустріч із французьким колегою Олландом до Єлисейського палацу, Париж, 5 червня 2014 року
Путін прибуває на зустріч із французьким колегою Олландом до Єлисейського палацу, Париж, 5 червня 2014 року
Світові лідери збираються у французькій Нормандії на урочистості з нагоди 70-річчя відкриття другого фронту в Європі.

У цих заходах візьме участь президент Росії Володимир Путін, а також президент США Барак Обама, лідери Франції, Німеччини, Великої Британії та Канади. Лідери західних країн сподіваються переконати Путіна в потребі деескалації кризи в Україні.

Президент Франції Франсуа Олланд має надію, що за лаштунками урочистостей відбудеться зустріч російського лідера з обраним президентом України Петром Порошенком, і це стане першим кроком на шляху до зниження напруженості.

5 червня в Брюсселі «Група семи» попередила Путіна, що цілі сектори російської економіки можуть бути мішенню для санкцій у разі, коли лідер Росії не покладе край «дестабілізаційним» діям на сході України.

«Ми маємо можливість побачити дії Путіна протягом наступних двох, трьох, чотирьох тижнів, і якщо його курс залишиться незмінним, то ми вже вказали на дії, до яких готові вдатися», – наголосив президент США Барак Обама.

«Група семи» також наполягає, щоб Путін визнав переможця демократичних виборів 25 травня Петра Порошенка як наступного президента України.
XS
SM
MD
LG