Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку на вимогу «ДНР» відключають українські телеканали


Один із провідних у Донецьку операторів кабельного телебачення Matrix відключив мовлення п’яти телеканалів.

Ідеться про «1+1», «5-й канал», UBR, «News 24» та регіональний телеканал «Донбас».

На своєму форумі компанія пише, що робить це після отримання вимог від «Донецької народної республіки». Лист, на який посилається провайдер, датований 1 червня. У ньому «перший заступник голови ради міністрів» Пургін погрожує, що «при невиконанні вимоги будуть вжиті заходи, спрямовані на припинення ретрансляції всіх українських каналів» і додає – «не гарантуємо цілісність майна Вашого підприємства і безпеку персоналу».


Заходи є вимушеними і «жодним чином не характеризують наші політичні уподобання або антипатії», наголошують у компанії. Метою своїх дій Matrix називає безпеку і здоров’я своїх співробітників.

Сценарій дій організації «Донецька народна республіка», яку влада України називає терористичною, подібний до методів, застосованих самопроголошеними керівниками в Криму під час його окупації Росією в березні.

Так, у Севастополі провайдер телекомунікацій «Воля» 10 березня припинив трансляцію 12 загальнонаціональних українських телеканалів – на вимогу особи, яку в прес-релізі компанії називали «в. о. голови Севастопольської міської адміністрації».
XS
SM
MD
LG