Доступність посилання

ТОП новини

Яка інтрига дострокових виборів у парламент? (Огляд преси)


Без самоорганізації знизу та фінансування партій за рахунок членських внесків на українське суспільство чекають нові глибокі розчарування в далеких від його інтересів політичних кумирах, а на країну – дальша деградація і загроза втрати державності. Про це стверджує тижневик «Коментарі». Видання наголошує, що завищені очікування від політиків та їхніх проектів постійно призводять до розчарувань у суспільстві. Однак живучі месіанські ілюзії та бажання перекласти відповідальність на інших і надалі породжують політичні химери, мало відмінні за суттю від попередніх. Заголовок публікації – «Організовуватися чи розчаровуватися».

Тижневик «Кореспондент» аналізує, які партії здатні пройти до парламенту на дострокових виборах до Верховної Ради і на скільки мандатів вони можуть розраховувати. Ядром майбутнього парламенту стане партія, яка отримає «благословення» від Петра Порошенка. Маловідома «Солідарність», співзасновником якої він є, останніми місяцями демонструвала стабільне зростання рейтингу. На хвилі успіху її лідера партія має шанси сформувати найбільшу фракцію у Раді. Інтрига в тому, чи відбудеться повномасштабне об’єднання УДАРу і «Солідарності», чи ж вони підуть на вибори окремо. З іншими прогнозами видання знайомить у статті «Достроково залучені».

Україна готується до масштабного продажу нафто- і газоносних надр, але аукціон може перетворитися на роздачу родовищ наближеним структурам, попереджає «Український тиждень». Видання інформує, що Державна служба геології та надр готується провести конкурси, на яких продадуть «золотий» фонд країни – 45 перспективних ділянок нафти і газу. Відтак за рахунок різкого нарощування обсягів видобутку цих корисних копалин Україна хоче спробувати зістрибнути з газової голки Росії. Однак втілення цієї мети буде можливе лише за умови зміни правил гри на внутрішньому ринку надрокористування. Подробиці – в статті ««Країна йде під землю»».

Для політичної російської еліти не притаманні сентименти до національної ідеї. Це – лише інструмент управління. Як переконує експерт тижневика «Країна», в голові Володимира Путіна є одне: зберегти себе до безкінечності. Він легко використовує в риториці будь-які концепції. Нині Кремль затято розкручує з України образ ворога, на якого завжди можна переключити увагу суспільства. Звісно, є близько 20 відсотків прозахідно налаштованих людей. Ще стільки ж – ксенофобів та ізоляціоністів. А є «болото», яким можна керувати за допомогою телевізійних шприців із певною дозою брехні. Ворогом реально зробити кого завгодно. Зараз Україна в свідомості більшості російських громадян еволюціонувала у світову загрозу, де ось-ось бандерівці під жовто-блакитним прапором підуть на Москву. Російською пропагандою налагоджений відповідний механізм промивання мізків. Про нього докладніше йдеться в статті «Путін – це суміш Гітлера, Муссоліні і Фра'нко».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG