Доступність посилання

ТОП новини

Україна накопичила понад 12 мільярдів кубів газу в сховищах – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Україна за останні два місяці накопичила у підземних сховищах понад 12 мільярдів кубометрів газу, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи в парламенті з нагоди 100 днів роботи уряду.

«Я думаю, що ми завершимо цей місяць цифрою вище 13 мільярдів кубів газу. Звичайно, цього не вистачає, щоб пережити зиму, але цього вистачає для того, щоб обігріти український народ», – заявив Яценюк.

За словами прем’єра, уряд продовжує роботу над диверсифікацією поставок газу.

Зокрема, йдеться про підписаний нещодавно договір про реверс газу зі Словаччини, який поки що може забезпечувати надходження 500 мільйонів кубів реверсного газу з Польщі, Угорщини і Словаччини щомісяця, зазначив Яценюк.

Також прем’єр підтвердив намір уряду судитися з «Газпромом», якщо Росія не піде на поступки у питанні ціни на блакитне паливо.

«Ми очікуємо остаточного рішення сусідів, бо партнерами їх навряд чи можна назвати. Верховна Рада України буде поінформована про остаточні результати, про ціну і про умови контракту, якщо такий контракт буде підписано. Якщо ж ні, доля наших двосторонніх відносин вирішуватиметься у суді», – заявив очільник уряду.

Після того, як в Україні усунули від влади Віктора Януковича, Росія майже подвоїла ціну російського газу для Києва. Україна відмовляється платити таку ціну, тривають переговори про її зниження.
XS
SM
MD
LG