Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ спростовує інформацію про захоплення дитбудинку в Краматорську


Будівля дитячого будинку «Антошка» в Краматорську не захоплена і не зазнала руйнувань, у районі його розташування наразі спокійно. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я з посиланням на департамент охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації.

Як заявляють у прес-службі МОЗ України, інформація, розміщена в деяких ЗМІ, про «руйнування або пошкодження приміщень Краматорського обласного спеціалізованого будинку «Антошка», не відповідають дійсності».

У прес-службі міністерства додали, що Краматорський обласний будинок дитини розташований на значній відстані від центру міста в житловому масиві. «Він оточений житловими багатоповерхівками. На прилеглій до будинку дитини території не велися бойові дії, стрільба, сусідні житлові будинки не пошкоджені», – заявили в МОЗ.

У відомстві поінформували, що наразі в дитячому будинку виховується 31 дитина, залишена без батьківського піклування. Усі діти забезпечені продуктами харчування, одягом, взуттям, іграшками й іншими необхідними речами. Проводиться медичне спостереження, планове лікування, реабілітаційні заходи.

«Головним лікарем будинку дитини на випадок тимчасової евакуації дітей підготовлено підвальне приміщення. Воно обладнане відповідним твердим і м’яким інвентарем, там є світло, питна вода, сухі пайки. Крім того, підготовлено план вивезення дітей за кордон міста, є домовленість з головним лікарем будинку дитини № 1 Харкова щодо евакуації у разі потреби вихованців будинку дитини Краматорська до Харкова», – додали в міністерстві.

Раніше керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов повідомив, що штаб бойовиків у Краматорську розмістився на першому поверсі Будинку маляти, в якому перебувають діти.
XS
SM
MD
LG