Доступність посилання

ТОП новини

МЗС викликало російського представника через бойовиків на кордоні


До Міністерства закордонних справ України сьогодні викликали тимчасового повіреного у справах Росії в Україні Андрія Воробйова, йому вручили дипломатичні ноти, повідомляє прес-служба МЗС.

«Зокрема, зовнішньополітичне відомство України звернулося з вимогою до російської сторони надати роз’яснення щодо чергових фактів грубого порушення режиму українсько-російського державного кордону», – наголошується в повідомленні.

У МЗС наголосили на трьох таких фактах, зокрема, затриманні 30 травня українськими прикордонниками на напрямку Нова Надія (Росія) – Дібрівка (Україна) озброєних осіб під час спроби незаконного перетину кордону з території Росії зі значною кількістю зброї. Також 28 травня з боку Росії був порушений повітряний простір України: в зоні антитерористичної операції припинено несанкціонований політ російського безпілотника російського виробництва.

Крім того, 5 червня група озброєних осіб на бронетранспортері і вантажних автомобілях з важким озброєнням напала з російської сторони на пункт пропуску «Маринівка» на території України. Після збройного опору українських силовиків ці особи безперешкодно відступили на російську територію, заявили у зовнішньополітичному відомстві.

«Російській стороні заявлений рішучий протест у зв’язку з бездіяльністю прикордонної служби та інших компетентних органів Росії, які не перешкоджають незаконному переміщенню озброєних організованих формувань та осіб на територію України. Такі дії російської сторони вже призвели до порушення безпеки на українсько-російському державному кордоні та різкого загострення обстановки в прикордонних районах на території України», – наголошується в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що результатом цих подій стало рішення уряду України про припинення руху через українсько-російський державний кордон у восьми пунктах пропуску в Донецькій і Луганській областях.

У МЗС Росії раніше висловили невдоволення цим рішенням України.
XS
SM
MD
LG