Доступність посилання

ТОП новини

Майданівець Станіслав Чернилевський після лікування в Чехії повернувся додому


Майданівець Станіслав Чернилевський після лікування в Чехії повернувся додому
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:49 0:00
Сьогодні до Києва після кількамісячного лікування в Чехії повернувся поет, кіносценарист і режисер, лауреат премії імені Василя Симоненка Станіслав Чернилевський.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на летовищі Вацлава Гавела в Празі поета проводжали його нові чеські знайомі, українці, які живуть і працюють в Чехії, а також група поранених українців, які продовжують лікування в Празі.

Станіслав Чернилевський подякував чеським лікарям за лікування й опіку. Слова подяки він висловив також керівникові центру «Міграція» доброчинної організації Charita в Празі Світлані Порше, яка протягом усього часу надавала допомогу всій групі тяжко поранених українців.

Поет Станіслав Чернилевський поділився з присутніми враженнями від перебування в Чехії, він також прочитав кілька своїх віршів, написаних на чеській землі.

Наприкінці лютого цього року Чехія прийняла на лікування 39 тяжкопоранених українців з Майдану, серед яких двоє неповнолітніх.

Як сказав Радіо Свобода керівник відділу міграції Міністерство закордонних справ Чехії Томаш Гайсман, 35 поранених майданівців уже повернулися на батьківщину.
XS
SM
MD
LG