Доступність посилання

ТОП новини

На Майдані у Києві схвалили «наказ» президенту Порошенку


Петро Порошенко під час інавгурації, 7 червня 2014 року
Петро Порошенко під час інавгурації, 7 червня 2014 року
Громадське віче, що розпочалося о 12:00 на майдані Незалежності в Києві, схвалило «наказ» новому президенту України Петру Порошенку.

«Наказ» зачитав один із священиків зі сцени Майдану.

Зокрема в «наказі» від імені народу України Порошенка просять забезпечити перш за все «духовність і мораль для всіх і кожного»; забезпечити, щоб закон був одним для всіх; створити правову державу на основі загальнолюдських цінностей. Також учасники віча сподіваються, що Порошенко втілить нову національну ідею – створення України як країни рівних можливостей.

Крім того, Порошенка просять забезпечити можливість територіальним громадам відкликати посадовців будь-якої гілки влади. У документі йдеться також про необхідність децентралізації влади і бюджетів, а також про стійкий розвиток України та її економіки.

Серед інших пунктів зазначається відновлення дійсної історії України-Русі, вивчення її народом України та донесення дійсної історії України до всіх народів світу; виховання патріотів і захисників Батьківщини.

«А ми, народ України, беремо на себе зобов’язання працювати чесно і самовіддано для виконання цих завдань і зробимо все можливе, щоб ці завдання виконати. Ми покладаємо надію, що наш президент буде прикладом для свого народу і приведе народ і країну до світлого майбутнього», – йдеться у «наказі».

Учасники віча побажали Порошенку здоров’я наснаги, витримки.

«Обертайтеся обличчям до нас. А ми будемо підтримувати і добре дивитись», – додав священик.

Також учасники віча вшанували загиблих на Майдані хвилиною мовчання.
XS
SM
MD
LG