Доступність посилання

ТОП новини

Вимога Віча на Майдані: негайні перевибори Верховної Ради


Учасники Громадського віча на Майдані у Києві вимагають дострокових виборів до Верховної Ради і термінового призначення дати їхнього проведення.

Таку вимогу до нового президента України Петра Порошенка та до діючого парламенту озвучили представники Ради Майдану.

Як зазначали учасники віча, Майдан не розходиться і не припиняється з багатьох причин, й однією з головних є те, що «досі у вищому законодавчому органі влади знаходяться люди, які 16 січня проголосували за диктаторські закони», і багато із цих людей не приходять на засідання Верховної Ради, не підтримують реформи.

Майдан наголошує, що вибори повинні проводитись за пропорційною системою. Також учасники віча вимагають зниження прохідного бар’єру у Верховну Раду до 3%, «оскільки нинішній бар’єр не дає можливості потрапити в парламент молодим політичним силам, які народжені Майданом».

Крім того, серед вимог – фінансова прозорість партій: звіти перед громадянами про джерела надходження коштів та витрати на виборчі кампанії перед голосуванням.

«Наступна наша вимога – це забезпечити належні заходи безпеки, щоб виборці усіх регіонів могли висловити свою позицію щодо того, хто має бути у Верховній Раді. Ми не можемо обрати Раду тільки частиною України. Донецьк, Луганськ та Крим повинні також обирати своїх представників до Верховної Ради», – наголосили учасники віча на Майдані.
XS
SM
MD
LG