Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: «Ми маємо на цьому тижні припинити вогонь»


Інавгурація Петра Порошенка на посаду президента України, Київ, 7 червня 2014 року
Інавгурація Петра Порошенка на посаду президента України, Київ, 7 червня 2014 року
Президент Петро Порошенко заявив у неділю: «Ми маємо на цьому тижні припинити вогонь. Для мне кожен день, коли вмирають люди, кожен день, коли Україна платить таку високу ціну, є неприйнятним».

Тому, сказав він, починаючи засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України, який він представив 6 червня під час візиту до Франції, «по-перше, треба відновити роботу державного кордону України для того, щоб гарантувати безпеку кожного громадянина України, який живе на Донбасі, незалежно від того, які політичні симпатії він має».

Під час зустрічі, на якій були присутні від України посол у Німеччині Павло Клімкін, спеціальний представник генерального секретаря ОБСЄ Гайді Тальявіні та посол Росії Михайло Зурабов, голова держави наголосив: сторони повинні працювати над реалізацією домовленостей, які були досягнуті в Нормандії під час зустрічі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом та президентом Росії Володимиром Путіним.

Порошенко запропонував проводити засідання тристоронньої контактної групи щодня для опрацювання зробленого і координації подальших дій для реалізації плану мирного врегулювання на Сході України, повідомила прес-служба президента.

Нинішній голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер підтвердив у неділю свою згоду направити відомого швейцарського дипломата Гайді Тальявіні для участі в переговорах між Україною і Росією про припинення насильства в Україні. Як мовиться в повідомленні ОБСЄ, її призначено на прохання президента України.

Росія після окупації й анексії українського Кримського півострова фактично підтримує збройні сепаратистські рухи, що діють у деяких частинах Луганської й Донецької областей. У цих рухах, зокрема, беруть участь громадяни Росії. Україна проводить у цих регіонах антитерористичну операцію.
XS
SM
MD
LG