Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд зустрічається з Коломойським в Одесі – агентство


(архівне фото)
(архівне фото)
Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд, яка перебуває в Україні, відвідала в неділю Одесу, де зустрілася з головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігорем Коломойським, повідомило агентство «Укрінформ».

В Одеській ОДА Вікторія Нуланд також зустрілася з її головою Ігорем Палицею. Говорили про ситуацію в Україні та області.

Коломойський відзначив, що боротьба з корупцією має починатися з керівництва держави. «Щоб побороти корупцію на місцевому рівні, треба змінити систему. Ми повинні створити умови для нормальної роботи, дати достойну заробітну плату, соціально підтримувати та захищати найбільш уразливих наших співгромадян. Все це і інші прозорі заходи та міри знівелюють корупційну складову», – наголосив він.

Нуланд, у свою чергу, підтвердила підтримку США позитивних змін в Україні та спрямування зусиль на подальшу стабілізацію, особливо на сході країни.

Вона також повідомила, що восени в Україну прибуде економічна місія американських інвесторів, мовиться в повідомленні агентства.

Вікторія Нуланд перебуває в Україні з триденним візитом, у перебігу якого вона в суботу взяла участь у церемонії інавгурації Петра Порошенка на посаду президента України. В неділю вона відвідує Одесу, а в понеділок має повернутися до Києва для зустрічей із представниками українського керівництва.

Ігоря Палицю, якого призначили на посаду голови Одеської ОДА після звільнення її попереднього керівника, називають «людиною Ігоря Коломойського». Попереднього голову Володимира Немировського звільнили після сутичок в Одесі 2 травня, внаслідок яких загинули майже 50 людей.
XS
SM
MD
LG