Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО: в Москві живуть у примарному, уявному світі


(архівне фото)
(архівне фото)
Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен назвав примарним той уявний світ, у якому досі живуть його співрозмовники з Москви, в інтерв’ю телепрограмі «ТСН.Тиждень», що вийшло в неділю.

Расмуссен сказав, що не знає про найближчі плани Росії, але зауважив, що вона проводить набагато більш самовпевнену політику, ніж раніше. «Вона дуже чітко продемонструвала це своєю агресією проти України і значним збільшенням військової присутності на українських кордонах. І, на жаль, я думаю, ми ще будемо спостерігати таку самовпевнену російську політику ще досить тривалий час, – заявив керівник НАТО.

Говорячи про агресію Росії, він зауважив: «Вони відправляють своїх військових без шевронів, «зелених чоловічків», і це поєднується зі складною інформаційною або дезінформаційною кампанією. Це новий стиль війни, з якою нам доведеться мати справу. І ми почали готуватися до того, щоб поліпшити нашу здатність відбивати такі приховані атаки».

Також генсекретар НАТО розповів про безпосередню допомогу Україні, яка бореться з сусідом-агресором. «Ми просто зараз працюємо з Україною над ґрунтовним пакетом допомоги, який будуть обговорювати міністри закордонних справ країн НАТО, коли вони зустрінуться згодом цього місяця. Я передбачаю, що ми збільшимо партнерську діяльність з Україною в найближчі місяці й роки. Ми будемо допомагати Україні в питаннях реформ її оборонної галузі, розбудові потужностей ваших Збройних сил, їхньої загальної модернізації. У нас є неабиякий досвід у цих питаннях. Ми також будемо запрошувати Україну до участі в навчаннях. Загалом, ви побачите посилення партнерства між Україною і НАТО найближчими роками», – запевнив Андерс Фоґ Расмуссен.

Відео: ТСН

Росія після окупації й анексії українського Кримського півострова фактично підтримує збройні сепаратистські рухи, що діють у деяких частинах Луганської й Донецької областей. У цих рухах, зокрема, беруть участь громадяни Росії. Україна проводить у цих регіонах антитерористичну операцію.
XS
SM
MD
LG