Доступність посилання

ТОП новини

Вихідні в Слов'янську: обстріли блокпостів бойовиками і вогонь по їхніх об'єктах силами АТО


Антитерористична операція на сході України триває. Увесь вчорашній день тривали бої в Слов'янську. Артилерійський вогонь застосовувався з обох сторін. За повідомленням речника АТО Владислава Селезньова, свою бойову точку бойовики цього разу облаштували в приміщенні церкви. Вже вчергове з міномета був обстріляний блокпост українських силовиків на горі Карачун. У свою чергу українські військові вели прицільний вогонь по інфраструктурних об'єктах, де розміщувались бойовики.

Артилерійська канонада не стихала впродовж всього дня. Українські військові вчергове були обстріляні з мінометів на горі Карачун. Також обстріл вівся по блокпостах в околицях Слов'янська. Про загиблих інформації наразі немає, поранені ж троє військових. Також бойовики обстрілюють трасу Ізюм-Слов’янськ. Через це сили АТО тимчасово перекрили тут рух автотранспорту. Українські військові у свою чергу вели прицільний вогонь по будівлях в Слов’янську, де, ймовірно, облаштовані казарми бойовиків. Будинки знищені. Точних даних щодо втрат у сепаратистів немає.

В місто Сніжне в'їхала значна кількість сепаратистів. Раніше повідомлялось про колону з 4 КАМАЗів та 100 бойовиків. Вже два дні тут тривають роботи з облаштування оборонної інфраструктури. На дахах розмістились снайпери і ПЗРК. Бойовики будують блокпости і риють окопи. Навколо міста встановили кулемети.

Біженці з Донбасу шукають прихистку на Харківщині

За даними ООН, через дії терористів свої оселі покинули близько 10 тисяч жителів Донбасу. Люди намагаються їхати подалі від Донецька та Луганська. Одним з найпопулярніших напрямків є Харків. Водночас, певна кількість вибирається в міста неподалік від дому з надією на швидке повернення. Своєрідним центром для біженців стало місто Святогірськ. Там доволі багато санаторіїв та баз відпочинку. За повідомленнями місцевих жителів, вільних місць вже практично не залишилось. Люди поселяються навіть в монастирських келіях.

Так, довелось побувати і на Комбікормовому заводі поблизу Слов’янська, в телецентрі на Карачуні, і ще на кількох блокпостах в околицях міста. Загалом ситуація вселяє надію.

На одному блокпосту – колишні бійці «Беркута» і майданівці

Більшість об'єктів на околицях Слов'янька – укріплені, зокрема Комбікормовий завод в передмісті, телецентр на Карачуні і майже всі блокпости в околицях. Там захист організований на високому рівні. Бойовий дух солдат теж не викликає запитань. Цікаво спостерігати як на одному блокпосту разом служать колишні бійці «Беркута» і майданівці, які записались у Національну гвардію. Самі солдати запевняють, що суперечок чи конфліктів немає. На блокпостах також продовжують облаштовувати оборонну інфраструктуру. Зокрема, на Карачуні зводять барикади після чергового обстрілу з міномета. На інших блокпостах ситуація трохи спокійніша, наприклад, на Слов'янському комбікормовому заводі стрілянини не було вже тиждень.
  • Зображення 16x9

    Левко Стек

    Працюю на Радіо Свобода з 2013 року. Потрапив в редакцію за тиждень по початку Євромайдану. Саме висвітленням подій Революції гідності займався до весни 2014 року. Згодом окупація Криму та протистояння на Донбасі. З початку літа 2014 року займаюсь висвітленням війни на Донбасі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG