Доступність посилання

ТОП новини

Сербія заявляє, що може зупинити будівництво «Південного потоку»


Сербія заявляє, що може бути змушена зупинити будівництво газопроводу «Південний потік» своєю територією після того, як Болгарія заявила, що зупиняє роботи на своєму сегменті.

Заступник прем’єра Сербії і міністр енергетики країни Зорана Михайлович заявила, що Сербії доведеться почекати із проектом у той час як Болгарія, Європейський союз і Росія проводять переговори щодо цього газопроводу.

Водночас сербський прем’єр Александар Вучич, якого цитує російський ІТАР-ТАСС, заявив, що офіційного рішення з цього приводу ще не ухвалювали.

8 червня прем’єр-міністр Болгарії Пламен Орешарський повідомив, що його країна зупиняє роботу над суперечливим проектом газопроводу «Південний потік», який підтримує Росія.

Російський проект «Південний потік» має на меті транспортувати російський газ до країн Південної і Середньої Європи дном Чорного моря, оминаючи територію України. Європейський союз не підтримує цього проекту. У самій Росії серед провідних політиків лунали заяви про те, що «Південний потік» економічно не вигідний Москві і що його головна мета політична.
XS
SM
MD
LG