Доступність посилання

ТОП новини

Росія розкритикувала Болгарію за зупинку будівництва «Південного потоку»


Володимир Чижов
Володимир Чижов
Посол Росії в Євросоюзі Володимир Чижов розкритикував рішення Болгарії зупинити роботи з будівництва газопроводу «Південний потік».

За його словами, це «повільний перехід до економічних санкцій проти Росії».

8 червня прем’єр-міністр Болгарії Пламен Орешарський заявив, що Болгарія зупиняє роботу над суперечливим проектом газопроводу «Південний потік», який підтримує Росія.

Подальші рішення будуть ухвалені після консультацій із Європейською комісією, сказав він.

Тим часом, заступник прем’єра і міністр енергетики Сербії Зорана Михайлович заявила, що її країна може бути змушена зупинити будівництво газопроводу «Південний потік» своєю територією, поки з цього приводу тривають переговори між Болгарією, Європейським союзом і Росією. Водночас сербський прем’єр Александар Вучич заявив, що офіційного рішення з цього приводу ще не ухвалювали.

Російський проект «Південний потік» має на меті транспортувати російський газ до країн Південної і Центральної Європи дном Чорного моря, оминаючи територію України. Європейський союз не підтримує цього проекту. У самій Росії серед провідних політиків лунали заяви про те, що «Південний потік» економічно не вигідний Москві і що його головна мета політична.
XS
SM
MD
LG