Доступність посилання

ТОП новини

Жителі Львівщини перенесли через кордон близько 700 шоломів для військових


Львів'яни переносили шоломи для військових через українсько-польський кордон (фото Андрія Курчіва)
Львів'яни переносили шоломи для військових через українсько-польський кордон (фото Андрія Курчіва)
Жителі Львова й області за вихідні перенесли у руках через українсько-польський кордон 700 шоломів для військових і правоохоронців, які беруть участь в антитерористичній операції у східних регіонах України.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, до таких дій вдалися тому, що для фізичних осіб доправити допомогу військовим через кордон таким чином процедурно простіше.

На заклик, поширений у соціальних мережах, приїхати до кордону і перенести шоломи, відгукнулися понад 300 осіб. Вони пішки переходили пункт пропуску у Шегині, а поверталися вже з шоломами у руках (як зі своєю власністю).

Один із координаторів акції, самооборонівець Андріан Кліщ розповів Радіо Свобода, що сьогодні всі 694 шоломи передають військовим, які поїдуть на схід. Ціна одного з них за кордоном – 60 євро, що дешевше, ніж в Україні. Андріан Кліщ також розповів, що 6 шоломів під час перетину кордону, ймовірно, вкрали ті, хто їх переносив, бо після завершення акції їх недорахували.

Гроші на закупівлю шоломів надали меценати, львівські підприємці оплатили видатки на автобуси, якими люди їхали на українсько-польський піший пункт пропуску у Шегині.

Якщо до наступних вихідних буде закуплено чергову партію шоломів і бронежилетів, то мешканців Львівщині, які мають шенгенську, національну польську візу або ж карту учасника малого прикордонного руху, знову закличуть до участі акції.
XS
SM
MD
LG