Доступність посилання

ТОП новини

Україна має право застосовувати силу проти озброєних груп на сході – Сікорський


Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський (л), міністри закордонних справ Німеччини і Росії Франк-Вальтер Штайнмаєр (п) і Сергій Лавров на зустрічі в Санкт-Петербурзі
Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський (л), міністри закордонних справ Німеччини і Росії Франк-Вальтер Штайнмаєр (п) і Сергій Лавров на зустрічі в Санкт-Петербурзі
Україна має право застосовувати силу проти озброєних людей, які дестабілізують ситуацію у країні, заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.

«Польща підтримує діалог, і ми за політичне вирішення (кризи), але це не змінює того факту, що ми вважаємо, що Україна, будучи суверенною державою, має право використовувати силу стосовно нелегальних озброєних сил, які прагнуть дестабілізувати ситуацію в державі», – сказав Сікорський за підсумками переговорів з міністрами закордонних справ Німеччини і Росії Франком-Вальтером Штайнмаєром і Сергієм Лавровим у російському Санкт-Петербурзі.

За його словами, питання компетенції місцевої влади і прав на використання мов потрібно вирішувати методами, які відповідають Конституції України, а не за допомогою «ракет, кулеметів, як намагалися це робити сепаратисти».

«Я сподіваюся, що нині настав час діалогу», – сказав Сікорський і додав, що обрання президента України Петра Порошенка сприятиме налагодженню ситуації, а також створює умови для нових переговорів між Україною і Росією.

«Ми вважаємо – цей той президент, який здатен об’єднати Україну, про що свідчить його інавгураційна промова, частково зачитана російською мовою», – сказав Сікорський.

Він також наголосив, що Росія має припинити направляти сепаратистів до України, якщо дійсно виступає за деескалацію.

Українські прикордонники заявляють, що регулярно затримують зброю і боєприпаси, які надходять бойовикам із Росії. Крім того, за даними українських силовиків, на боці озброєних сепаратистів воюють бойовики, що є громадянами Росії. Москва це заперечує.
XS
SM
MD
LG