Доступність посилання

ТОП новини

Питання про членство України в НАТО на порядку денному не стоїть – Сікорський


Радослав Сікорський
Радослав Сікорський
Членство України в Північноатлантичному альянсі не стоїть на порядку денному, заявив сьогодні у російському Санкт-Петербурзі глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.

«Ми не бачимо загрози для Росії від зближення України з Євросоюзом, а членство України в НАТО не стоїть на порядку денному», – сказав Сікорський за підсумками переговорів зі своїми колегами з Росії та Німеччини.

«Ми вважаємо: якщо Росія хоче довести, що вона за деескалацію ситуації в Україні, найкращий спосіб – припинити наплив сепаратистів і зброї через російсько-український кордон», – наголосив польський міністр.

«Із занепокоєнням ми спостерігаємо за ангажованістю російських добровольців в Україні, зокрема і кавказьких підрозділів, – сказав Сікорський. – Я хочу нагадати всім: це ми в минулому бачили, це йшло на шкоду Росії».

Також польський міністр заявив, що вважає заяву президента Росії Володимира Путіна про те, що він поважає результати виборів в Україні, кроком у доброму напрямку. Він також висловив сподівання польської сторони на конструктивні відносини Росії з новообраним президентом України.

Також він спростував повідомлення, що з’явилися в російських ЗМІ, про навчання «бойовиків Майдану» в Польщі.
XS
SM
MD
LG