Доступність посилання

ТОП новини

Санкції Європи і США слабкі, Україні потрібно допомогти зброєю – американський політик


Джо Ліберман
Джо Ліберман
Джо Ліберман, відомий американський політик, колишній американський сенатор заявляє, що доcі ухвалені санкції США та Європейського союзу щодо Росії «відносно слабкі». Про це він заявив в інтерв’ю популярному чеському щоденнику Lidové noviny.

Українська армія звернулася за допомогою, «ми ж їй надаємо військові пайки чи окуляри для нічного бачення», зазначив Джо Ліберман, а «мали б їй дати зброю, щоб армія могла захищатися».

На думку американського політика, у світлі останніх подій в України потрібно говорити «про нову загрозу європейській безпеці», тому що як в Америці, так і в Європі утвердилось помилкове відчуття безпеки.

Та «раптом з’явився російський націоналіст Путін, який знову загрожує миру в Європі», зрештою й «на виборах до Європейського парламенту повернувся націоналізм», каже Джо Ліберман.

«Ми справді живемо в новій стратегічній реальності, я відчуваю, що знаю, ким є Путін і як далеко він зайде. У нього висока думка про себе, це колишній агент КГБ. Від і до своїх людей дуже репресивний», – наголосив Джо Ліберман.

За його словами, потрібно, щоб країни НАТО показали своїм союзникам уздовж кордонів з Росією, що «до своїх зобов’язань ставляться серйозно», інакше «Путін міг би продовжувати пошук слабких місць і використати це».

Джо Ліберман бере участь в празькій конференції, присвяченій 25-літтю падіння комуністичної системи в Європі.
XS
SM
MD
LG