Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура оскаржила звільнення Лозінського


Віктор Лозінський під час судового розгляду, грудень 2010 року
Віктор Лозінський під час судового розгляду, грудень 2010 року
Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від відбування покарання засудженого за вбивство Віктора Лозінського.

Прокуратура вважає таке рішення суду незаконним у зв’язку з тим, що у суді не доведено, що захворювання, зазначені у медичній документації відносно засудженого, становлять загрозу його життю та унеможливлюють подальше перебування у місцях позбавлення волі.

Прокуратура вважає, що виправна установа незаконно випустила засудженого, оскільки, державним обвинуваченням у визначені законом строки внесено апеляцію, відтак ухвала суду не набрала чинності.

За вказаним фактом прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження відносно посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

16 червня 2009 року на території мисливських угідь Лозінський застрелив жителя Кіровоградської області Валерія Олійника нібито за вторгнення в його володіння. Це сталося у присутності друзів народного депутата – тодішнього прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка і тодішнього начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі за вбивство Олійника. Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі. Вищий спеціалізований суд у цивільних і кримінальних справах пом’якшив вирок Лозинському, скоротивши термін позбавлення волі до 10 років.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагав від виконувача обов’язків Генерального прокурора терміново оскаржити рішення суду про звільнення Лозінського від відбування покарання.
XS
SM
MD
LG