Доступність посилання

ТОП новини

Через історію з Лозінським Порошенко доручив прискорити розгляд судової реформи


Президент України Петро Порошенко висловив обурення звільненням колишнього народного депутата Віктора Лозинського і доручив створити робочу групу, яка прискорила б розгляд судової реформи. Про це повідомляє прес-служба президента.

«Неможливо уявити собі яскравіший за своїм негативом приклад, який би ілюстрував критичний стан судової системи. Лозінський – це її промовистий діагноз», – зазначив Порошенко.

«Судова реформа сьогодні – це один з пріоритетів. За моїм дорученням створено робочу групу, яка має прискорити розгляд цієї реформи Верховною Радою України», – додав глава держави.

Петро Порошенко звернувся до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції з вимогою перевірити законність рішення судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який ухвалив рішення про дострокове звільнення Лозінського.

У 2011 році Віктора Лозінського засудили до увʼязнення за умисне вбивство. Напередодні стало відомо, що він достроково вийшов на волю згідно з рішенням суду.

У четвер міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Лозінського затримано і доправлено у колонію.
XS
SM
MD
LG