Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ попрощався з загиблим в АТО бійцем


У Дніпропетровську на площі біля облдержадміністрації у четвер урочисто прощалися з заступником командира Батальйону територіальної оборони Сергієм Демиденком, загиблим під час антитерористичної операції в Маріуполі.

На громадянську панахиду за загиблим бійцем прийшли його рідні, друзі, бойові побратими, жителі міста. В останню путь бійця проводжали вигуками «Слава Україні! Героям слава!», «Герої не вмирають!». Оркестр виконав гімн України. За даними зі штабу національного захисту області, Сергієві Демиденкові посмертно було присвоєне звання полковника.

Як зазначив командир штабу Юрій Береза, Демиденко загинув 9 травня під час боїв у Маріуполі, однак через складнощі з ідентифікацією тіла його змогли поховати тільки сьогодні.

«Він прибув до міськвідділу для організації служби в режимі АТО в Маріуполі, – розповів Береза. – Стався напад чеченських бойовиків, які були на той час були у Маріуполі. Заступник командира батальйону Сергій Демиденко прийняв бій із невеликою кількістю міліціонерів, які не зрадили присязі. Він загинув, за словами очевидців, через постріл снайпера із сусідньої будівлі. Після загибелі у міськвідділі міліції була пожежа – дуже високі температури. Відтак виникли проблеми з ідентифікацією тіла, довелось робити експертизу ДНК».

Сергія Демиденка поховали з військовими почестями в закритій труні. У бійця залишилась дружина і троє дітей.
XS
SM
MD
LG