Доступність посилання

ТОП новини

Донецька ОДА вимагає від Росії повернути до України викрадених дітей


Донецька облдержадміністрація заявляє, що через незаконне переміщення вихованців дитячого будинку Сніжного через державний кордон України направила відкрите звернення уповноваженому з прав дитини при президентові Росії Павлу Астахову.

У ньому ОДА заявила про грубе порушення прав дитини, а саме про спробу насильного вивезення в Росію 25 українських дітей зі Сніжного Донецької області, що прямували в дитячий оздоровчий табір Дніпропетровської області, 23 з яких мають статус дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Дітей та їх законних представників – вихователів міського дитячого будинку змішаного типу для дітей дошкільного та шкільного віку Сніжнянської міської ради і маму-виховательку дитячого будинку сімейного типу, озброєні представники так званої «Донецької народної республіки» примушували до перетину кордону Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

За даними ОДА, мама – вихователька дитячого будинку сімейного типу відмовилася залишати межі держави, і її сім’ю залишили в межах України, а 16 дітей Сніжнянського дитячого будинку у супроводі двох вихователів «незаконно перемістили в наметовий табір для біженців Новошахтинська».

В ОДА закликала російську сторону дотримуватися міжнародного законодавства у цій справі і вимагає від офіційних органів Росії припинити порушення прав українських дітей, зупинити практику міжнародного викрадення дітей і повернути дітей-сиріт,громадян України,у Донецьку область за місцем постійного проживання.
XS
SM
MD
LG