Доступність посилання

ТОП новини

Тарута: дітьми не можна прикривати політичну боротьбу


Сергій Тарута
Сергій Тарута
16 дітей-сиріт, які їхали зі Сніжного на відпочинок і були викрадені бойовиками, незаконно переміщені на територію Росії, в місто Новошахтинськ Ростовської області, де їх зараз утримують у таборі для вимушених переселенців. Про це йдеться в заяві голови Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути.

«Сьогодні у нас вкрали дітей. Автобус, що вивозив зі Сніжного дітей-сиріт та сім’ю з дитячого будинку сімейного типу на відпочинок і реабілітацію, був атакований озброєними бойовиками... Я хочу звернутися до тих, хто скоїв цей злочин. Вашим діям немає і не може бути виправдань», – заявив Тарута.

Цим вчинком ви протиставили себе не владі України, а всьому українському народу. Ви вже зробили нещасними сотні тисяч своїх співвітчизників. Вистачить. Зупиніться. Діти – це не товар і не живі іграшки. Дітей не можна красти. Дітьми не можна прикривати політичну боротьбу. Дітей не можна лякати. Дітей неможливо зробити щасливими зі зброєю напереваги», – сказав голова ОДА.

Він наголосив, що дітей необхідно повернути додому.

Раніше Донецька ОДА звернулася до уповноваженого з прав дитини при президентові України із закликом дотримуватися міжнародного законодавства і негайно повернути дітей-сиріт – громадян України – в Донецьку область за місцем постійного проживання.
XS
SM
MD
LG