Доступність посилання

ТОП новини

Чи вистачить Порошенку пороху? (Огляд преси)


Сьогодні виповнюється рівно два місяці відтоді, як на Донбасі офіційно розпочалася антитерористична операція, нагадує газета «Україна молода». Як для АТО – минуло забагато часу, а результати фактично нульові. Ба більше: бойовики не лише прорвали кордон, змусивши «зелених кашкетів» залишити окремі пункти пропуску (нині прикордонний рух в окремих місцях регулюють самі бойовики), а й швидкими темпами створюють нові укріплені райони. А Слов’янськ досі не звільнено, на другий потужний форпост і «кубло» російських диверсантів перетворюється райцентр Сніжне. Сили ж антитерору, після інавгурації президента Порошенка, вступають лише в локальні бої, без наступу. Про причини розмірковується в статті «Два місяці терору».

Від Петра Порошенка чекають, якщо не перемоги, то як мінімум припинення вогню. Однак, як застерігає тижневик «Коментарі», як би не вийшло, що успіхи або, не дай Боже, невдачі на полі бою відтіснили всі інші надії і побоювання, пов’язані з новим президентом. Видання наголошує, щоб знову не наступати на граблі, українцям доведеться постійно тримати в голові, чого ж вони хотіли від президента, крім успіху на Сході. Заголовок публікації – «А на мир пороху вистачить?».

Днями бійців Першого батальйону Нацгвардії відпустили у відпустку (їх місце зайняли гвардійці Другого батальйону). Цей батальйон, як нагадує газета «Факти», сформували з добровольців Самооборони Майдану. На початку квітня, проходячи навчання в Нових Петрівцях під Києвом, бійці висунули ультиматум: або реальні бойові завдання, або розпуск. Після чого батальйон направили на Схід країни боротися з сепаратистами. Журналісти зустрілися з одним з гвардійців, який на Майдані оперував поранених, а тепер служить в «особливій десятці». Її бійці виконують найскладніші і ризиковані завдання. Інтерв’ю з ним видання пропонує у рубриці «Погляд зсередини».

Вже четвертий місяць, як українці бойкотують російські товари, і, згідно з останніми дослідженнями, багато хто дійсно відмовилися від виробленого в Росії. Активніше всього до акції підключилися центральні райони країни. Від товарів з Росії в основному відмовилася молодь, а регіонально попереду всіх Київ. Однак, як зауважує газета «Сегодня», з точки зору економіки, бойкот не може помітно вдарити по російським виробникам, тому це більше політична акція.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG