Доступність посилання

ТОП новини

Якщо на Сході танки з Росії, США мають допомогти Україні військово – експерт


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне
Якщо підтвердиться інформація про перетин кордону України танками з Росії, США та ЄС мають вдатись до запровадження щодо Росії санкцій третього рівня та надати Києву військову допомогу. Таку думку у Twitter висловив віце-президент впливового американського аналітичного центру «Атлантична Рада» Деймон Вілсон.

Санкції третього рівня, як відомо, передбачають заходи проти цілих галузей економіки Росії.

Водночас експерт «Фонду Карнеґі» Метью Купфер відзначив у Twitter, що танки з Росії можуть бути «частиною нової стратегії Росії».

«Якщо 3 танки справді перетнули український кордон», а 2 «народних губернаторів» заарештовано, чи викрадено, можливо ми бачимо нову стратегію Росії», – зазначив Купфер.

Між тим інші західні коментатори вказують, що у повідомленнях про танки на Сході України може йтися не про російські танки Т-72, а українські Т-64Б, про захоплення яких у Луганській області раніше повідомили декілька Інтернет-видань.

Так редактор видання спеціалізованого військового видання «Jane Defense Weekly» Нік де Ларрінаґа зазначив, що на поширюваному у мережі Інтернет відео, яке знято буцімто у Сніжному Донецької області, він бачить збудований в Україні танк Т-64Б.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG