Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський запропонував відгородитися від Росії стіною


Ігор Коломойський
Ігор Коломойський
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський пропонує президенту України Петру Порошенкові схвалити проект будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією завдовжки 1920 кілометрів. Відповідний інженерний проект і техніко-економічне обґрунтування будівництва передали в адміністрацію президента, повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник.

Проект передбачає зведення на кордоні суцільної металевої огорожі з надміцної сталі з колючим дротом. «За шість місяців можна виконати цей проект», – цитує Олійника агентство «Інтерфакс-Україна».

За його словами, вартість проекту – близько 100 мільйонів євро. Будівництво стіни передбачене на території Донецької, Харківської та Луганської областей. «Фінансування цього проекту передбачається за рахунок благодійних фондів. Усе, що треба для реалізації цього проекту, виготовляється в Україні, з цієї точки зору це хороший інфраструктурний проект, який спирається на українську промисловість», – зазначив заступник Коломойського.

Згідно з проектом, підходи до огорожі мають перегороджуватися глибокими та широкими ровами й колючим дротом як із російського, так і з українського боку. Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами й огорожею має бути повністю замінований сигнальними та протипіхотними мінами. Уздовж усієї стіни пропонують розташувати мотоманеврені групи українських військ, прикордонників та Нацгвардію України.

В адміністрації президента пропозицію Коломойського поки не коментували.
XS
SM
MD
LG