Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО занепокоєний через повідомлення про російські танки в Україні


Андерс Фоґ Расмуссен
Андерс Фоґ Расмуссен
Генсекретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен занепокоєний повідомленнями про загострення кризи на сході України.

«Занепокоєний повідомленнями, що проросійські озброєні банди отримують тяжке озброєння з Росії, зокрема, російські танки. Ми бачили повідомлення, що російські танки й бронемашини перетнули кордон у східній Україні. Якщо ці дані підтвердяться, це означатиме серйозне загострення кризи на сході України», – йдеться в заяві Расмуссена, опублікованій на сайті НАТО.

Він укотре закликав Росію завершити відведення своїх військ від кордону з Україною, зупинити потік зброї і бойовиків через кордон, а також використати свій вплив на озброєних сепаратистів і закликати їх скласти зброю й відмовитися від насильства.

«Ми закликаємо Росію дотримуватися Женевських домовленостей і співпрацювати з урядом України у реалізації мирного плану єдності й реформ», – заявив генсекретар НАТО.

Про перетин українського кордону танками з Росії напередодні повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Росія називає ці заяви міністра «вигадкою». Бойовики угруповання «Донецька народна республіка» 12 червня підтвердили отримання трьох танків, але не розповіли про їхнє походження.
XS
SM
MD
LG