Доступність посилання

ТОП новини

Росія заявляє про порушення її кордону БМП з України


Дмитро Песков
Дмитро Песков
Президент Росії Володимир Путін доручив російському Міністерству закордонних справ подати офіційну скаргу українській стороні у зв’язку з порушенням російського кордону українськими військовими, повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.

За повідомленням, російська сторона заявляє, що її кордон порушила БМП українських збройних сил у районі Луганської області України.

Як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на керівника прес-служби прикордонного управління Федеральної служби безпеки Росії з Ростовської області Василя Малаєва, бойова машина піхоти, що порушила кордон, зупинилася на території Росії в районі міста Міллерово. «Військовослужбовці, які перебували у БМП, залишили її та повернулися на територію України, але потім прибули назад і спробували повернути машину. Цій спробі запобігли прикордонники, і порушники кордону ретирувалися. БМП виявлено, за фактом події проводиться дослідча перевірка», – йдеться в повідомленні.

У прес-центрі АТО заявили, що здивовані інформацією Росії про порушення кордону українськими військовими.

Як заявив керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов, він поки що не готовий коментувати цю інформацію, але підозрює, що це чергова дезінформація. «Що робити нашим військовим на території Росії, якщо їхнє завдання навести лад на своїй території?», цитує Селезньова агентство «Інтерфакс».

У МЗС України відповідні заяви керівництва Росії поки що не коментували.
XS
SM
MD
LG