Доступність посилання

ТОП новини

Продан пропонує провести наступний раунд газових переговорів у вихідні


Юрій Продан
Юрій Продан
Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан у розмові з єврокомісаром з енергетичних питань Ґюнтером Еттінґером запропонував провести наступний раунд тристоронніх переговорів щодо газу найближчими вихідними, повідомила прес-служба українського міністерства.

«Продан запропонував провести наступний раунд тристоронніх переговорів у найближчі дні, починаючи з суботи, у Києві або у будь-якому з міст ЄС. Ґюнтер Еттінґер принципово підтримав цю пропозицію, зазначивши при цьому, що наступний тристоронній раунд переговорів доцільно провести за результатами зустрічі на рівні господарюючих суб’єктів», – йдеться в повідомленні.

Таку двосторонню зустріч єврокомісар запропонував провести в суботу в першій половині дня в Києві на рівні керівників «Нафтогазу України» і російського «Газпрому».

За даними прес-служби, Продан ще раз підтвердив готовність української сторони до подальших переговорів, на основі пропозиції Єврокомісії, яка, окрім іншого, включає і запропоновану компромісну ціну на природний газ.

«Нафтогаз» напередодні заявляв про відмову Росії розглядати компромісні пропозиції Єврокомісії в газових переговорах.

Україна наполягає на перегляді газового контракту з Росією й переході на ринкове ціноутворення на російський природний газ. Росія запропонувала Україні знижку на газ у 100 доларів за, яка має бути оформлена не зміною умов контракту, а рішенням російського уряду про скасування експортних мит. Українська сторона на цю пропозицію не пристала.
XS
SM
MD
LG