Доступність посилання

ТОП новини

Президент вимагає «дати адекватну відповідь терористам»


Нарада у президента Петра Порошенка з силовиками, архівне фото
Нарада у президента Петра Порошенка з силовиками, архівне фото
Президент Петро Порошенко поставив у суботу керівникам силових відомств завдання «відновити український контроль над державним кордоном країни та дати адекватну відповідь терористам».

Як сказав він на зустрічі з силовиками, 248 кілометрів державного кордону вже перекрили Збройні сили у взаємодії з прикордонниками, повідомила прес-служба президента.

Голова держави звернув увагу голови Служби безпеки України на невиконання керівництвом Антитерористичного центру СБУ комплексу заходів із забезпечення безпеки літаків військово-транспортної авіації під час виконання бойових завдань зі знешкодження терористичних угруповань, зокрема, в аеропорту Луганська, де відбувся терористичний акт, мовиться в повідомленні.

«Детальний аналіз причин, що призвели до зазначеної катастрофи, а також кадрові пропозиції щодо відповідальності керівництва Антитерористичного центру я чекаю від Вас, пане голово (СБУ)», – сказав Петро Порошенко.

Під час зустрічі він висловив співчуття рідним та близьким 49 українських військовослужбовців та 5 прикордонників, які загинули в ніч на суботу в перебігу проведення антитерористичної операції, коли сепаратисти в Луганську збили український військово-транспортний літак.

Президент дав доручення Кабінетові міністрів до вівторка виділити кожній родині загиблого грошову компенсацію у розмірі 610 тисяч гривень.

Виконувач обов’язків міністра оборони, зі свого боку, доповів, що за останню добу в зоні проведення антитерористичної операції знищено понад 250 учасників незаконних збройних формувань, значна частина яких є російськими громадянами, повідомила прес-служба.

У ніч на суботу сепаратисти збили український військово-транспортний літак Іл-76, який віз на утримуваний українськими силовиками аеропорт Луганська особовий склад для ротації, техніку, спорядження та продовольство. Усі 49 людей на борту загинули. У штабі АТО заявляють, що літак збили з російської зброї.
XS
SM
MD
LG