Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині жалоба триватиме до 27 червня – облдержадміністрація


До 27 червня в Дніпропетровській області триватимуть дні скорботи за загиблими бійцями 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та екіпажем транспортного літака Іл-76. Про це Радіо Свобода повідомили в облдержадміністрації.

Голова адміністрації Ігор Коломойський підписав розпорядження «Про оголошення в області днів жалоби та скорботи за військовослужбовцями, які загинули під час антитерористичної операції».

«Період до 27 червня 2014 року оголосити днями скорботи, скасувати всі розважальні заходи, внести відповідні зміни до регіональних теле- та радіопередач», – йдеться в розпорядженні.

За даними з облдержадміністрації, в дні жалоби у Дніпропетровській області будуть приспущені прапори України на будинках і спорудах влади, державних підприємств, установ і організацій.

Також офіційну заяву зробив Штаб національного захисту Дніпропетровської області щодо необхідності скасування всіх масових заходів по всій Україні.

«Шановні українці, у країні жалоба, і ми наполягаємо на тому, щоб усі масові заходи, пов’язані зі зборами громадян України (мітинги, віча, збори, розважальні заходи, концерти тощо) були скасовані по всій Україні у зв’язку з загибеллю українських десантників у Луганську», – йдеться у заяві.

Уночі 14 травня при заході на посадку в аеропорту Луганська бойовики пострілами із зенітної установки та кулемета збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака перебували 49 військовослужбовців, усі вони загинули.

В Україні указом президента Петра Порошенка 15 червня оголошене днем жалоби.
XS
SM
MD
LG