Доступність посилання

ТОП новини

Запорізькі десантники готові замінити загиблих у Луганську побратимів


Запорізька Самооборона формує добровольчий батальйон
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00
Десантники зі складу Запорізької самооборони оголосили на вічі про початок формування батальйону, який виконуватиме функції воїнів, загиблих у збитому в Луганську літаку Іл-76.

Про це Радіо Свобода розповів координатор штабу самооборони Олександр Лобас.

«Щодня до мене звертаються десятки військових. Ми готові стати на місця загиблих! Я у 1989 році служив у цьому ж парашутно-десантному полку. Тепер я і мої товариші готові повернутися і відстоювати незалежність України», – зазначив активіст.

У самообороні зазначили, що формування готове виконувати десантно-штурмові та розвідувально-десантні завдання. Ініціативу запоріжців підтримали колеги з Одеси і Харкова. Протягом тижня підрозділ доукомплектують та проведуть термінові навчання. Ще за тиждень бійці готові вирушити до зони АТО.

Також на запорізькому вічі громада ухвалила резолюцію до президента України Петра Порошенка, де йдеться про запровадження воєнного стану в Донецькій та Луганській областях.

«Але тільки цього мало. Ми також просимо Президента надати Запорізькій, Дніпропетровській і Харківській областям статус територій, прилеглих до місць, де ведуться бойові дії», – підкреслив координатор віча Андрій Чечель.

Цю пропозицію громада підтримала одностайно.

Уночі 14 травня при заході на посадку в аеропорту Луганська бойовики пострілами із зенітної установки та кулемета збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака перебували 49 військовослужбовців, усі вони загинули.
XS
SM
MD
LG