Доступність посилання

ТОП новини

НАТО готує пакет допомоги для України


НАТО має намір надати Україні допомогу в реформуванні оборонного комплексу та реорганізації Збройних сил. Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен в інтервʼю іспанському виданню El Pais.

За словами Расмуссена, альянс наразі – на етапі підготовки пакету допомоги, його мають представити наприкінці місяця. Подробиць щодо формату майбутньої підтримки України генеральний секретар НАТО не повідомив.

«Ми маємо звикнути до того, що Росія розглядає нас як супротивника», – зазначив Андерс Фоґ Расмуссен. Він не виключив, що зміни у відносинах із Росією можуть підштовхнути НАТО до оновлення планів оборони.

Генсекретар альянсу також підтвердив, що реформування української армії може дозволити їй взяти участь у навчаннях НАТО в подальшому. За словами Расмуссена, «двері НАТО залишаються відкритими для європейських демократій, які відповідають вимогам».

Напередодні у НАТО заявили, що мають супутникові зображення, які підтверджують входження за останні дні на територію України такої військової техніки, яка є в арсеналі Росії.
XS
SM
MD
LG