Доступність посилання

ТОП новини

Кернес і Добкін знов у владному тандемі?


Геннадій Кернес
Геннадій Кернес
Харків – У Харкові у вівторок готуються зустрічати міського голову Геннадія Кернеса з Ізраїля. Там він провів майже два місяці у шпиталі для тяжко поранених. Тим часом депутати Харківської обласної ради від Партії регіонів у своєму зверненні до президента просять призначити Кернеса головою Облдержадмінстрації. Крім того, джерела Радіо Свобода в обласній адміністрації повідомляють, що під час наступного засідання депутати можуть обрати Михайла Добкіна головою облради, відправивши у відставку нинішнього очільника ради Сергія Чернова.

Призначення головою обладміністрації Геннадія Кернеса стане запорукою того, що в Харкові будуть порядок, спокій та мир, заявляє народний депутат від фракції Партії регіонів Ірина Бережна. Так вона відреагувала на звернення своїх харківських одно партійців до президента України на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Цьому зверненню до Петра Порошенка інтриги додають і повідомлення з різних джерел в обласній раді та в обладміністрації, що колишній голова ОДА Михайло Добкін, який балотувався у президенти України від партії Регіонів, має намір очолити депутатський корпус області.

В прес-службі облради знають про такі наміри Михайла Добкіна, а він очолює фракцію Регіонів в облраді, але там не бажають коментувати можливі зміни в керівництві. Коментувати політичні стратегії харківських регіоналів не забажав і їхній очільник Михайло Добкін, посилаючись на зайнятість.

Тандем Добкін-Кернес зруйнований – Дудко

Політолог Валерій Дудко говорить про розкол у лавах регіоналів, та запевняє, що Добкін і Кернес більше не об’єднаються у владний тандем.

На цей час цей тандем майже зруйнований. Головна причина того, що призначення одного і другого не може розглядатися, через їхнє сепаратистське минуле
Валерій Дудко
«На цей час цей тандем майже зруйнований. Головна причина того, що призначення одного і другого не може розглядатися, через їхнє сепаратистське минуле. Про це забудуть, але не найближчі півтора-два роки», – переконує політолог Валерій Дудко.

Нині Геннадій Кернес з лікарняного ліжка в Ізраїлі присягає на вірність діючому президентові Петрові Порошенку. Він каже, що готовий працювати в команді нової влади. А щодо інформації про ймовірне призначення головою Харківщини він журналістам заявив: «Коли таке рішення буде ухвалене, то всі про нього обов’язково дізнаються».

Джерела Радіо Свобода в обласній раді стверджують, що команда Добкіна веде наполегливу роботу з регіоналами та комуністами ведеться щодо переобрання голови облради.

Головні конкуренти: Суботін, Гіршвельд та Балута


Тим часом, харківські політологи називають головним претендентом на крісло керівника області нинішнього генерального директора підприємства «Турбоатом», банкіра Віктора Суботіна. Він свого часу був у лавах соціалістичної партії, потім виступав за стабільність з Партією регіонів, брав активну участь в «антимайданівських» позачергових сесіях облради, але під час президентських виборів відкрито підтримував кандидатуру Петра Порошенка. Ще раніше, Суботін заявляв про вихід з фракції Партії регіонів.

«Йому серйозну конкуренцію складають Анатолій Гіршвельд – народний депутат, почесний президент УПЕК, і ще кілька чоловік які розглядають себе, як можливих кандидатів на цю посаду», – зауважує Валерій Дудко.

В команді чинного голови обласної державної адміністрації Ігоря Балути стверджують, що у нього теж залишаються великі шанси залишитися керівником області. І тут, на думку політологів, доля Балути залежатиме від від того, чи залишиться Арсен Аваков на посаді голови МВС.

Громадська експертиза

Один з координаторів «Громадянського форуму» Дмитро Кутовий закликає до проведення громадської експертизи щодо всіх кандидатів у керівники області. Він разом з громадськими об’єднаннями та професіональними асоціаціями Харкова та області спрямували до Петра Порошенка та уряду відкрите звернення, де висловили вимогу провести консультації з населенням щодо призначень керівників місцевих органів виконавчої влади.
Ми хочемо відкритого діалогу із владою
Дмитро Кутовий


«Ми хочемо відкритого діалогу із владою. Якщо ви хочете когось призначити, то, будь ласка, скажіть кого ви хочете призначити і дайте можливість громадськості обговорити всі кандидатури», – каже Дмитро Кутовий.

У громадянському форумі переконані, принцип призначення голів обласних і районних голів, для президента Петра Порошенка стане лакмусовим папірцем, бо він у своїй передвиборчій програмі обіцяв зважати на думку громадськості.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG