Доступність посилання

ТОП новини

Росія зменшила до нуля постачання газу в Україну – Продан


Юрій Продан, міністр енергетики та вугільної промисловості України
Юрій Продан, міністр енергетики та вугільної промисловості України
Росія зменшила до нуля постачання газу в Україну. Про це на засіданні уряду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

«Росія зменшила до нуля постачання газу в Україну і залишився тільки обсяг транзиту газу для Європи, який становить 185 мільйонів кубометрів на добу», – сказав Продан.

За його словами, залишився тільки обсяг транзиту газу, який іде в європейські країни.

Продан зазначив, що НАК «Нафтогаз України» забезпечує надійне газопостачання як споживачів України, так і транзит до Європи.

«Ми забезпечуємо надійне газопостачання як споживачів України, а також забезпечуємо надійний транзит газу до європейських країн», – наголосив Продан.

Від 1 квітня поточного року ціна на російський газ для України зросла з 268,5 доларів до 485-ти за тисячу кубометрів. Україна намагалася дійти згоди за посередництва з європейською стороною щодо встановлення ринкової ціни на паливо. Тривалі консультації з газового питання завершилися напередодні безрезультатно, як наслідок і Росія, і Україна подали позови до Стокгольмського арбітражу з метою вирішити суперечку. «Газпром» про стягнення з НАК «Нафтогаз України» 4,5 млрд доларів у зв'язку з невиконанням контракту. У свою чергу «Нафтогаз» подав позов на «Газпром», щоб стягнути переплату за газ у розмірі 6 мільярдів доларів.
XS
SM
MD
LG