Доступність посилання

ТОП новини

Україна вимагає від Росії публічного заклику до бойовиків про складання зброї – МЗС


Україна вимагає від Росії публічно закликати бойовиків негайно скласти зброю. Про це йдеться у заяві МЗС України.

«Разом з усім міжнародним співтовариством Україна вимагає від Росії припинити брехливу пропагандистську кампанію, покласти край кривавій підтримці вбивць, зупинити постачання їм зброї та військової техніки і публічно закликати терористів негайно скласти зброю», – йдеться у заяві.

«Лицемірну політику Росії аж ніяк не цікавить безпека та життя людей в Луганській та Донецькій областях. Основна причина драматичного становища на сході України – це неприхована політична та військова підтримка Росією терористів. Головною пропагандистською метою Кремля є спроби відвернути увагу світової спільноти від своїх злочинних дій», – йдеться у заяві.

«Росія не зробила жодного кроку, щоб відмежуватися від бандитів та засудити вчинені ними терористичні акти проти українських громадян та військових», – наголосили в МЗС.

«Мир та безпека на сході нашої держави настануть лише після подолання терористичної загрози, яка підтримується Кремлем», – зазначили в МЗС України.

В МЗС Росії неодноразово називали вигадками заяви офіційного Києва про військову підтримку на сході України дій бойовиків, яких Кремль називає «ополченцями».
XS
SM
MD
LG