Доступність посилання

ТОП новини

На кордонах з Україною понад 40 тисяч російських військовослужбовців – Парубій


Андрій Парубій, секретар РНБО
Андрій Парубій, секретар РНБО
Поблизу державного кордону України зосереджено 16 тис. російських військових, на території Криму – до 22 тисяч військовослужбовців і на території Придністров’я – до 3,5 тис. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій.

«У нас є інформація, що 15 червня Збройні сили Росії до прикордонного з Україною району передислокували підрозділи 76-ї Псковської десантно-штурмової дивізії, а також 4 військово-транспортними літаками Іл-76 здійснено перекидання особового складу, близько 150 військовослужбовців і техніки», – сказав секретар РНБО.

«Крім того, планується відправка до прикордонних з Україною районів Росії батальйонів тактичної групи берегової оборони військ Північного флоту Міноборони Росії», – повідомив Парубій.

За даними Держприкордонслужби України, ситуація на кордоні з Росією залишається напруженою. Через загрозу потрапляння на територію України озброєних бойовиків урядовим рішенням було тимчасово припинено рух через 8 пунктів пропуску в Донецькій та Луганській областях, де нині триває антитерористична операція.
XS
SM
MD
LG